Publicaties

U kunt het beeld vergroten met Ctrl en + (verkleinen kan vervolgens met Ctrl en - )


Sphinxpassage

De Sphinxpassage, een 120 meter lange overdekte tegelpassage tussen het Eiffelgebouw en Pathé is geopend op 18 december 2017. Bijna 30.000 tegels brengen het Maastrichtse Sphinxverleden weer tot leven. Van de oprichting van de Sphinxfabriek door Petrus Regout tot en met de sluiting van de fabriek.

Welkom Sphinx Passage Maastricht
Druk bezocht opening Sphinx Passage
Opening Sphinx Passage Maastricht

 

Decors in Sphinx Passage Maastricht
Foto Toine Corstjens in Belvedere Passage
Tekst over Toine Corstjens in Belvedere Passage

Wij hebben in de passage verschillende ontwerpen van Toine Corstjens ontdekt en ook zijn naam is voor de "eeuwigheid" vastgelegd op het langste tegeltableau van Nederland.
Op meerdere websites is aan de opening van de Sphinxpassage een artikel gewijd, zie: Belvedere-Maastricht en SHC Limburg


Vereniging Maastrichts Aardewerk

De uitgave mei 2017 van de Vereniging Maastrichts Aardewerk is voor een groot deel gewijd aan Kunst & Keramiek werken van Toine Corstjens.
Maar liefst 32 fraaie pagina's met informatie en afbeeldingen! Bent u een liefhebber van Maastrichts Aardewerk dan verwijs ik u graag naar hun website: http://www.verenigingmaastrichtsaardewerk.nl 

De omslagfoto van deze uitgave en de index met afbeelding van het winnende tegeltableau van Toine Corstjens is hieronder weergegeven.
Uitgave Vereniging Maastrichts Aardewerk nr. 143


 

Interview in het dagblad De Limburger
U kunt het interview ook in Pdf formaat bekijken, klik PDF

Interview in dagblad De Limburger van 1 december 2010


 

Nieuwsblad voor het personeel van de Sphinx 1978

Ga naar boven